Wat te doen op Corfu

U stap uit het vliegtuig of de boot en uw ogen worden groter van opwinding bij het vooruitzicht van uw eerste vakantie op het wereldberoemde eiland Corfu. U heeft wellicht ideeën of dromen wat u de komende dagen zou kunnen doen op het eiland Corfu. U heeft zoveel over dit Griekse paradijs gehoord, dat er er eigenlijk al wilt zijn. Natuurlijk mag u niets missen, want krijgt u nog een andere kans? Misschien denkt u ook zo als zovele andere bezoekers, die voor het eerst naar Corfu gaan.
Corfu is een groot en prachtig eiland, met veel bezienswaardigheden, maar u kunt er ook veel dingen doen. Misschien vindt u het moeilijk om een keuze te maken, om u een beetje te helpen, vindt u hieronder de meest onmisbare ervaringen op het eiland Corfu.

  • Maak een reis naar onderwaterwereld van Corfu, het is één van de mooiste plekken om te duiken in Europa. U heeft daarbij de keuze uit de riffen aan de westkust van het eiland, waar u zeker oog in oog zult staan met diverse vissoorten. De oostkust is totaal anders. In dit gebied wordt u getrakteerd op een aantal gezonken scheepswrakken en een niet ontplofte mijn uit de 2e wereldoorlog. Kom vooral niet te dichtbij.
  • Kavos op Corfu is de favoriete bestemming voor jongeren, hier vindt het nachtleven op het eiland plaats, vele bars en moderne clubs, maar ook een aantal traditionele taverne's zorgen voor het nodige vertier.
  •  Romeinse baden: we weten allemaal dat Griekenland de thuisbasis is van een rijk en culturele geschiedenis en Corfu is hier geen uitzondering op. Ruïnes zijn nog verspreid over het eiland. Een voorbeeld hiervan zijn de Romeinse baden, in het kleine dorpje Benitses aan de oostkust van het eiland.  De vooruitstrevende oude Romeinen kwamen er om zich te wassen en te ontspannen. Tegenwoordig behoort het wassen niet meer tot de mogelijkheden, maar de muren van de baden en de aangrenzende villa's staan er nog steeds. Toch ademt deze prachtige locatie geschiedenis, een geweldige plek om een gevoel te krijgen hoe het leven was jaren geleden.
  • Ontspannen op het strand van Paleokastritsa: natuurlijk zult u tijdens uw vakantie op Corfu, één van de ongelofelijke stranden bezoeken.  Ook hier is de keuze moeilijk, probeer gewoon meerdere stranden, ze hebben immers elk hun eigen persoonlijkheid en unieke setting. Toch is het strand van Paleokastritsa mijn favoriet. Dit prachtige strand heeft alles wat u nodig heeft, van wit zand en kristalhelder water, prachtige bossen en bergachtige landschap.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.