Schinoussa klein eiland in de Egeïsche Zee

Schinoussa Griekenland is een klein en afgelegen eiland in het midden van de Egeïsche Zee. Gelegen ten zuiden van Naxos, behoort Schinoussa tot het complex van Kleine Cycladen, samen met Koufonissia, Donoussa en Iraklia. Schinoussa is ideaal voor een alternatieve vakantie in alle rust. Het wilde landschap, de geïsoleerde stranden en de ontspannen sfeer weten de bezoekers te boeien en creëert een perfecte plek voor totale privacy. Toeristische voorzieningen zijn er weinig, echter voldoende voor het aantal bezoekers. De stranden zijn als kristal en goed te voet te bereiken. Bezoekers kunnen gaan voor een korte vakantie op Schinoussa of gewoon voor een dagje uit Naxos en Amorgos met de lokale veerboot. Het belangrijkste dorp van Schinousa is Chora, ook wel Panagia genoemd, gelegen bergopwaarts vanuit de haven. Het is niet zichtbaar vanaf de zee want het wordt verborgen door de heuvel. Piraten kozen vaak dit dorp om nieuwe plannen te smeden. Het dorp biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de omliggende gebieden. De weg vanuit de haven naar Chora is geasfalteerd, dit in tegenstelling tot de andere wegen. Vanuit Chora kunt u lopen naar elk strand op het eiland via kleine paden en over ezel paden, want het ligt midden in het hart van het eiland. Chora is een klein en charmant dorpje met slechts één enkele straat. Hier kunt u een bakkerij, mini-markten, tavernes, cafés, een banketbakker en een gezondheidscentrum vinden. Het onderscheidt zich door de traditionele architectuur en de charmante omgeving. Vanuit Chora maakt u heerlijke ochtend wandelingen langs schilderachtige routes, later kijkt u naar de schitterende zonsondergang. Dit dorp herbergt ook de kerk van Panagia Akathi, de beschermer van het eiland. Veel vrouwen zijn vernoemd naar deze kerk (Akathi). 
Mersini is de belangrijkste haven van Schinoussa, gelegen op ongeveer 2 km ten westen van Chora. In Mersini leggen de veerboten vanuit de nabijgelegen eilanden en Piraeus aan. Jachten en vissersboten zien het ook als hun haven. In Mersini kunt u een kamer huren en genieten van een heerlijk visgerecht in een van de restaurants. De vis is super vers en voor de lokale bevolking is het de bron van inkomen.  Een groot festival wordt gehouden op 6 december in Mersini, de naamdag van Sint Nicolaas, de beschermheilige van de zeelieden. 
Alle stranden in Schinoussa zijn afgelegen, ze bieden rust en privacy, die u nodig heeft om van uw vakantie te genieten. Sommige stranden zijn moeilijk en alleen te voet bereikbaar. Sommige hotels bieden een shuttle bus aan, om de stranden te bereiken. De belangrijkste stranden zijn: Almyros, Lioliou, Tsigouri, Fikio, Livadi, Psili Ammos en het Mersini strand. Het zandstrand Almyros is ideaal voor gezinnen, het biedt heldere, koele en ondiepe wateren ideaal voor een verfrissende duik, zelfs voor kinderen. Het is ook populair onder surfers, want de noordoostelijke wind zorgt voor prima omstandigheden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.