Iraklia Griekenland, vakantie ver weg van het massatoerisme

Iraklia is een klein eiland dat behoort tot de Kleine Cycladen. Het toerisme is nog niet echt ontwikkeld op Iraklia en het aantal toeristen is zelfs in het hoofdseizoen beperkt. Vakanties in Iraklia zijn volledig privé en afgelegen. De stranden kennen geen faciliteiten en zijn slechts te voet of met een boot te bereiken. De lange stranden bieden heerlijke momenten van privacy en rust. Accommodatie vindt u verspreid rond de haven en bij sommige stranden dicht bij de haven. Iraklia  is een geweldig eiland om te wandelen en een prima naturisme bestemming.

Er zijn twee dorpen op Iraklia, Agios Georgios is tevens de belangrijkste haven van het eiland en Panagia, een bergachtig dorpje met minder inwoners. Beide dorpen hebben de traditionele bouwstijl weten te behouden. Zoals genoemd, Agios Georgios is het grootste en meest belangrijke dorp op het eiland, met ongeveer 110 permanente bewoners. In Agios Georgios komen de veerboten aan en meren de vissersboten aan, daardoor is er altijd een gezellige sfeer. Alle huizen hebben een mooi uitzicht op de zee en het omliggende landschap dat bedekt is met het schaarse groen. In Agios Georgios kunt u een kamer huren, daarnaast zijn er enkele tavernes. Een mooi zandstrand kan te voet worden bereikt vanuit de haven, evenals de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Vanuit de haven van Agios Georgios vertrekken rondvaartboten voor een eiland tour, ze stoppen bij diverse stranden. Ze verbinden Iraklia ook met het naburige kleine eiland Schinoussa.
Panagia is een klein, bergachtig dorpje op het zuidelijke deel van Iraklia. De architectonische stijl is typisch Cycladisch, met traditionele wijken doorkruist door verharde paden. Rond Panagia, zijn er een heleboel kleine kapellen, zoals de kerken van Saint Nektarios en de kerk van de Maagd Maria. 

Vanuit Panagia kunt u wandelen naar de grot van Saint John, met de prachtige formaties van stalactieten en stalagmieten en naar  naar de kapel van de profeet Elia, gelegen op de hoogste top van Iraklia.

De stranden op Iraklia zijn van ongekende schoonheid, onaangetast door het toerisme en afgelegen.
Sommige stranden in Iraklia bereikt u te voet of met een particuliere boot.
Livadi is het meest bekende en het meest indrukwekkende strand op Iraklia, gelegen aan de oostelijke kant van het eiland. Soms is het er vooral in de middag een beetje winderig, maar over het algemeen kunt u er veilig zwemmen. Het strand is te voet bereikbaar of met de eerder genoemde excursie boot. Het strand Agios Georgios is het dichtstbijzijnde strand en gelegen nabij de haven van Iraklia. U bereikt het na tien minuten wandelen. Het lange zandstrand kent enkele faciliteiten, een aantal tavernes en overnachtingsmogelijkheden. Enkele bomen zorgen voor enige schaduw tegen de hete zon.
Iraklia en de Cycladen zijn verbonden met de havens Piraeus en Rafina.
Vanaf Iraklia kunt u tevens de nabijgelegen Cycladische eilanden Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Anafi en Milos bezoeken.
Daarnaast is er een veerverbinding vanaf Iraklia naar de eilanden Kreta, Rhodos, en alle andere eilanden van de Dodekanese en Oost Egeïsche eilanden via een derde eiland.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.